Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Płyta Tygodnia
Poproszę o Den Harrow - Overpower. Z góry dziękuję jeśli "poleci".
https://www.discogs.com/master/32957-Den...-Overpower
Prośbę motywuję tym, że znajduje się na tej płycie wciąż niedoceniany uważam motyw Hookera a mianowicie "Feedback".
W latach 80-tych Harrow zdominował mnie tym nagraniem, które wtedy przypadkowo zdobyłem na taśmie magneto, a które do dziś nigdy nie tańczyłem na żadnej potańcówie jak inne "jego" wielkie przeboje. Tyle o "Feedback". Pozostałe... jak np. Bad Boy, Future Brain czy Charleston oczywiście nawet nie zamierzam reklamować.
Mówi się, że z reguły pierwsze płyty są najlepsze. W przypadku Dena chyba tak nie jest, gdyż patrząc na track listę kolejnej śmiało można powiedzieć, że dopiero tam zanlazł się hit, który krążył jako video po telewizjach do roku 2000. Sukces singla przełożył się na sukces płyty.
Popełniłem kiedyś sporą rozprawkę na temat Den Harrow w innym miejscu i ... boli mnie że tylko tam to zostało. Nawet nie wiem czy mam prawo gdziekolwiek to kopiować.
Pozdrówka
Darek
Odpowiedz
Prezentuje kilka pięknych propozycji płyt, które warto przesłuchać , a mianowicie :

1. Milva - Corpo A Corpo z roku 1985, a dokładnie włoska piosenkarka, aktorka Maria Ilva Biolcati już nie ma wśród nas o pięknym głosie ,

2. Shiho - Ecstasia z roku 1989 - Shiho Sakamoto to mieszanka Hi-NRG, Italo-Disco prosto z Japonii.

3. Den Harrow - Day By Day z roku 1987, to kultowy drugi album projektu muzycznego Den Harrow, którego Stefano Zandri, jest włoskim modelem , tancerzem i frontmanem tego świetnego projektu muzycznego Italo-Disco.

Kolejne propozycje wkrótce ...
Odpowiedz
Pozwolę sobie ponownie zaproponować do wyboru kilka kandydatur na płytę tygodnia:
1. Ponownie "Rofo - The Album / The '88 Remix Album" (płyta wydawana pod różnymi tytułami np. "Rofo - Rofo"
2. Coś nowego/starego "Michael Scheickl ‎- Pure Joy 2020" Wydana w 2020 roku, ale zawierająca kompozycje z lat 80-tych
3. I coś rzeczywiście z lat 80-tych "Shanghai - Shanghai" czyli pierwsza płyta tego zespołu z 1985 roku
Smile
Odpowiedz
Witam serdecznie! Chcialbym zaproponowac włoska grupe My Mine i ich album z 1985 roku pod tytulem " Stone " wyprodukowany przez Mauro Malavasiego.
Odpowiedz
Witajcie serdecznie Smile.

Chciałbym zaproponować kolejne płyty warte przypomnienia na płytę tygodnia:

1. To drugi album duetu Meccano - Le Ragazze Come Me z roku 1989,

2. Milords - Amore, Ti Ricordi ... z roku 1985. - gorąco polecam piękne włoskie utwory.
Odpowiedz
Dzien dobry rodzinko top 80s. Proponuje do Plyty tygodnia P.Lion -Springtime .pozrawiam Dziunio
Odpowiedz
Polecam piękną płytę czyli LP artysty Franco Serafini z roku 1982 w klimacie Italo Disco lat 80-tych o nazwie Serafini.

Serdecznie pozdrawiam Smile

Odpowiedz
Polecam kolejne płyty warte przesłuchania:

1.  Cristiano Malgioglio - Artigli z roku 1981.
2.  Giovanna - Tentazioni z roku 1985.
3.  Nino de Angelo - Durch Tausend Feuer z roku 1987.
Odpowiedz

Skocz do: